A díszítés adja meg ennek a süteménynek a karácsonyi hangulatát. Mákkal és dióval is készülhet, a tésztája egyszerű.
Hozzávalók egy tepsire: A tésztához: 60 dkg teljeskiőrlésű liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 kávéskanál őrölt fahéj, 15 dkg méz, 15 dkg margarin, 1,5 dl szójatej és só. A töltelékhez: 30 dkg darált mák, méz, ½ citrom reszelt héja, egy kis rizstej. Az adalékokat tésztává összegyúrjuk, néhány csipetnyit leveszünk belőle és a díszítéshez félretesszük. A nagyobb darab tésztát a kiolajozott tepsi aljára egyengetjük. Erre rányomkodjuk a tölteléket és miután beborítottuk a felületet, ráhelyezzük díszítésnek a maradék tésztából kinyújtott és kiszúrt szívecskéket, csillagokat. A sütőben 190 fokon 1/4 órát sütjük, utána 170 fokon még negyed órát.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek