Alapvető bölcsesség, hogy melegben jó hűteni magunkat, hidegben meg fűteni. A megfelelő táplálkozás is ezt segíti elő.
Nyáron együnk több nyerset, az aktuális zöldségekből, gyümölcsökből, ilyenkor lehet igazán egy-egy gyümölcsnapot, zöldségnapot tartani úgy, hogy csak egy-kétféle zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztunk a nap folyamán többször. Ehetjük ezeket nyersen vagy párolva vagy akár a zöldségek kifacsart levét vízzel hígítva. Még a préselt levek mellett se felejtsünk el vizet inni!
Tetszés szerint legyen tehát répanap, ribizlinap, málnanap, dinnyenap és salátanap...
A nyár terméseinek élvezete közben azonban gondoljunk a hidegebb napokra is! Tartalékoljunk a nyár ajándékaiból: befőzés, aszalás, növények szárítása – ezeket a tevékenységeket ne mulasszuk el.
Kommentek