Hozzávalók 4 személyre: 4 zellerszár, ½ kígyóuborka, ½ fej édeskömény, 6 evőkanál fűszernövényes öntet
Elkészítése: a zöldségeket Juliennére vágjuk, hosszúságuk 3,5 cm. Az uborkát beletesszük egy tálba, sózzuk és 30 percig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. A zellerszárakat meghámozzuk, és az édesköményről eltávolítjuk a külső leveleket, ezután vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük az uborkával, vegyítjük a dresszinggel és tálaljuk.
Fűszernövényes öntet: Alapja a joghurt öntet: 150 natúr joghurt, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 evőkanál borecet, 1 teáskanál méz, só, őrölt bors. Az összetevőket egy tálban villával összedolgozzuk. A fűszernövényes öntethez: 15-15 gramm petrezselymet és menta-kapor keveréket mixelünk a joghurtöntettel 1-2 percig. Hűtjük ízlés szerint, tálalás előtt felrázandó.
Zeller Julienne
2016.03.04. 05:25
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr518369354
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek