Ízletes, könnyű, frissítő előétel – forró nyári napon ideális. Ha nincs kivi, kockára vágott uborkával vagy savanykás almával helyettesíthetjük.
Hozzávalók 4 személyre: 2 kis sárgadinnye, 4 db leforrázás után meghámozott paradicsom, 3 db hámozott, szeletelt kivi, 1 evőkanál apróra vágott fűszernövény keverék (kapor, menta, zöldpetrezselyem), 4 evőkanál mézes-citromos öntet*, 2 evőkanál tökmag
Elkészítése: felezzük a dinnyét és magozzuk ki, a dinnye húsát gömböcskék formájában kanyarítsuk ki belőle vagy kockázzuk fel, tegyük félre egy tálba, a héját őrizzük meg a tálaláshoz. Mindegyik paradicsomot vágjuk 8 cikkre, és vegyük ki a magokat. Tegyük a dinnyét és a paradicsomot egy tálba a kivivel és a fűszerekkel. Öntsük rá a dresszinget és keverjük össze. Ezt a keveréket a fél dinnyehéjakba kanalazzuk és tökmaggal megszórva tálaljuk.
*Az öntet hozzávalói: 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál olívaolaj, só és bors. A hozzávalókat öntsük üvegbe, dugaszoljuk le és rázzuk össze. 150 ml öntetet kapunk.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek