Gyakran előfordul, hogy kiránduláskor nem tudunk magunk sütni kenyeret, vagy vinni eleget és a helyi boltokban kell vásárolnunk az utánpótlást. Ami ugye minőségileg hagy maga után némi kívánnivalót. De sebaj! Télen-nyáron segíthetünk magunkon, ha van szabadtűz, amelyen szépen átpiríthatjuk a szinte nyers túlfehér kenyérszeleteket – s így már ehető, sőt, nagyon ízletes!
A nyers kenyérszeleteket nyársra szúrjuk, és 5-10 centiméter távolságban mindkét oldalát 1-2 percig pirítjuk – vigyázzunk, ne kormozódjon be, hanem lassan piruljon, barnuljon. A legjobb, amikor már nem lánggal ég a tűz, hanem parázs van: a szabadtéri tűzrakóhelyen és a szobában nyitott kályhaajtó előtt is piríthatjuk így a kenyeret.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek