Különleges házi sütemény, teljes értékű változat.
Hozzávalók: 2 csészényi okara*, 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt (gluténérzékenyeknek köles- vagy kukoricaliszt), 1 dl olaj, 1-2 reszelt alma, ízlés szerint 1-2 kanál méz, esetleg mazsola, csipet só, szükség szerint víz vagy szójatej, 1 teáskanál sütőpor.
Elkészítése: Az okarába belekeverjük a sütőporos lisztet, a reszelt almát, sózzuk, majd az olajjal eldolgozzuk. Kellemesen puha tésztát kell hogy kapjunk, ezért vizet (szójatejet) is tehetünk hozzá, attól függően, hogy az okara mennyire nedves, többet vagy kevesebbet. Ízlés szerint jöhet bele méz, mazsola, de ezek nélkül is kellemes íze lesz. A masszát kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és közepes tűzön 40 percig sütjük. A vége felé végezzünk tűpróbát, ellenőrizzük, hogy nem nyers-e a közepe. Amikor kihűlt, szeleteljük.
Tálalhatjuk idénygyümölccsel vagy lekvárral.
Fotó: Szepesi Dóra
* az okara elkészítését lásd külön a blogon.
Kommentek