Enyhén kesernyés, frissítő, étvágy gerjesztő és anyagcsere serkentő szörpöt készíthetünk a nyírfa zsenge zöld leveleiből.
Elkészítése: Egy marék levelet megmosunk és egy liter vízben forrástól számított 15 percig lassú tűzön főzzük. Amikor kihűlt, leszűrjük, beleteszünk 1-2 evőkanál mézet és e citrom levét, majd üvegben tároljuk. Ez lesz a szörp, amit ásványvízzel hígítva fogyasztunk.
Ügyeljünk rá, hogy a nyírfaleveleket tiszta helyen szedjük, ne forgalmas autóutak mentén.
Megjegyzem, ha a natúr főzetet a fürdővizünkbe öntjük, kellemes serkentő, megújító és tisztító hatását élvezhetjük. Tapasztaljuk meg: a nyírfa nemcsak a szemet gyönyörködteti, testünkre kívül-belül jó hatással lesz a leveleiből kifőzött hatóanyaga.
Kommentek