Alma, körte, szőlő, kivi: a nyárutó ínycsiklandó ízeiből állítottuk össze ezt a gyümölcssalátát. Nemcsak az ízek, a színek és a formák harmóniája is barátságos érzéssel töltenek el, nem beszélve arról, hogy feltöltik vitaminraktárunkat, felpezsdítik életerőnket. Gyerekeknek alkohol nélkül készítjük.
Hozzávalók 4-6 személyre: 15 ml almalé, 1 evőkanál méz, 3 evőkanál almazöld Chartreuse likőr, 1 zöldalma, negyedelve, kimagozva, 1 körte, negyedelve, kimagozva, 1 sárgadinnye félbe vágva, kimagozva, 125 gramm magnélküli zöld szőlő, 2 kivi, meghámozva és szeletekre vágva, egy kevés citromfű levél apróra vágva.
Elkészítése: Keverjük össze az almalevet, a mézet és a Chartreuse likőrt egy tálban. Szeleteljük fel az almát és a körtét, majd vegyítsük az öntettel, hogy mindenütt alaposan érje a lé. A dinnye húsát kockákra vágjuk és a szőlővel meg a kivi szeletekkel együtt rakjuk bele a tálba. Időnként megkeverve egy órán át állni hagyjuk. Szedjük ki a tálaló edényekbe és szórjuk meg az aprított citromfűvel.
Kommentek