Jöhet valami indiános? A berlini főzőiskolában szakácskodott egy észak-amerikai indián, tőle lestünk el néhány trükköt… Indiánnyár idején mi mást lehetne főzni, mint indián bablevest! Főbb összetevők: bab, kukorica, paradicsom és chilipaprika.
Hozzávalók: 20 dkg bab (lehet vegyesen vörös és fehér), 10 dkg szemes kukorica, 3 db érett paradicsom, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 csésze zöldség darabolva, vegyesen sárgarépa, petrezselyem, zeller, napraforgóolaj, só, bors, chilipaprika.
Elkészítése: Az előző este beáztatott bab áztatóvizét leöntjük, majd föltesszük főni, s a vízbe néhány babérlevelet teszünk, kb 45 percig puhára főzzük. Eközben a felaprított hagymát, fokhagymát és az olajon aranybarnára pirítjuk. Beleteszünk egy felaprított chilipaprikát, és ezzel is sütjük egy kicsit. Hozzákeverjük a zöldségeket és a felkockázott paradicsomot, és takaréklángon 5-10 percig pároljuk. Ha a paradicsom leve hamar lesült, egy kis vízzel pótoljuk, hogy még párolódjon a gőzben. Az ételt a bab levével felengedjük, és egy órán át rotyogni hagyjuk. Ezután beletesszük a babot, sózzuk, borsozzuk, és röviden felfőzzük. A frissen főzött csöves kukoricáról levágjuk a szemeket, vagy konzerv szemeskukoricát is használhatunk, ez a tálaláskor kerül bele.
Kommentek