A fodros endívia, a cikória és a radicchio különlegesen hangzó nevű zöldségek. Érdemes ezekből is keverni egy finom salátát! A fenyőmag és a citromos öntet csak fokozza a mediterrán hangulatot.
Hozzávalók 4-6 személyre: ½ fej fodros endívia, 1 fej radicchio, 1 nagy fej cikória, 4 evőkanál citromos vinaigrette dresszing, 25 gramm fenyőmag.
Elkészítése: Az endíviát és a radicchiot leveleire szedjük, majd kis darabokra tépkedjük és beletesszük egy tálkába. A cikóriát átlósan 1 cm-s csíkokra vágjuk és hozzátesszük a többihez. Megmossuk, lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a dresszinget és alaposan összekeverjük. Tálaláskor megszórjuk fenyőmaggal.
Citromos vinaigrette dresszing: 175 ml olívaolaj, 4 evőkanál citrom vagy lime, 1 teáskanál méz, 1 cikk zúzott fokhagyma, 2 teáskanál apróra vágott fűszernövény ízlés szerint, (menta, petrezselyemzöld, kakukkfű), só és bors
Kommentek