A tofut a kínai konyhában nagyon gyakran használják alapanyagként, de salátákhoz is adhatjuk. Frissít, könnyen emészthető növényi fehérje. Jó kombináció a csonterősítő szezámmaggal. Hölgyeknek ajánlott, növényi ösztrogént tartalmaz, persze nem jó belőle túl sokat fogyasztani, alkalmanként néhány dekányit.
Hozzávalók 4-6 személyre: 300 gramm tofu, 2 evőkanál pirított szezámmag, 4 evőkanál szójaszósz öntet, 2 csokor vizitorma
A szójaszószos öntet: 175 ml napraforgóolaj, 4 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál citromlé, 1 cikk zúzott fokhagyma, só, bors ízlés szerint. Az összetevőket egy jól zárható üvegbe tesszük, összerázzuk. Frissen felhasználva a legjobb, de hűtőszekrényben néhány napig eláll.
Elkészítése: A tofut 1 cm-es kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a szezámmagot és az öntetet, óvatosan megkeverjük. A vizitorma csokrokat szedjük leveleire, mossuk meg és keverjük össze az öntetben lévő tofu kockákkal, ezután tálaljuk.
Kommentek