Íze a lencse állagának és a fűszerezésnek köszönhetően nagyon hasonlít a kenőmájaséhoz.
Hozzávalók: 2 csésze főtt lencse, 2 csésze főtt hagyma vagy répa, 2 evőkanál miszó, 2 ek szójaszósz, 2 ek szezámolaj, 1 ek pirított, őrölt szezámmag, 1 cikk fokhagyma, 2 ek fűszer (kakukkfű, oregano vagy bazsalikom)
Elkészítés: Az adalékokból pépesítő géppel finom krémet készítünk. Utána egy kiolajozott formában 1/2 óra hosszat kb. 225 fokon sütjük. Figyelem: ha a lencse nedvesebb marad a főzés után, akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele a masszába, mert különben nem lesz szeletelhető, miután megsül. Ám kenyérre kenhető krémnek is kitűnő!
Kommentek