Gyakran kérdezik tőlem, hogy vajon mit lehet céklából készíteni a nyers céklaleven, a céklalevesen és a főtt cékla salátán kívül? Íme egy pikáns és frissítő, tavaszias, téli saláta:
Hozzávalók 4 személyre: 350 gramm főtt cékla, 1 db salátauborka, 2 evőkanál borecet, 4 evőkanál joghurt, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott kapor.
Elkészítése: Vágjuk a céklát és az uborkát 1 cm-es élű kockákra és tegyük egy tálba. Vegyítsük össze az ecettel és a joghurttal, sózzuk, borsozzuk. Majd ezt öntsük a zöldségre és keverjük össze. Tálaljuk és szórjuk meg az apróra vágott kaporral.
Variáció: egy kis főtt krumplit is bele lehet tenni, ekkor egy kicsit több ecet és joghurtot keverjünk hozzá.
Kommentek