Ez az étel családunk kedvence, gyakran készítjük, én akár minden héten ennék, annyira ízlik. Könnyen emészthető. A kukorica vérképző, serkenti a szívműködést, gluténallergia esetén is fogyasztható. Szilvalekvárral is ki kell próbálni, úgy, hogy a juhtúró helyett lekvárral töltjük meg.
Hozzávalók:
8 evőkanál kukoricadara, 1 liter víz, 15 dkg juhtúró, olaj, 1 csipet só, esetleg tejföl.
Elkészítése:
Legjobb, ha előző este elkészítjük a darát, a következőképpen: a vizet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett beleszórjuk a darát, megsózzuk és körülbelül 15 percig főzzük. Amikor készen van, hagyjuk kihűlni. Másnap előveszünk egy tepsit, kiolajozzuk és kanállal a főtt és kihűlt kukoricadarát, a mennyiségnek kb. a felét lerakjuk egy rétegben a tepsi aljára. Erre rámorzsoljuk a juhtúrót, egyenletesen elosztva. Majd következik a második réteg dara. Ezt egy kevés olajjal meglocsolhatjuk, és ízlés szerint tejföllel is megkenhetjük. Előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul. Melegen tálaljuk.
A kaprot csak dísznek tettem rá, nem szoktam bele tenni. De éppenséggel ki lehet próbálni, a túrós, rakott ételekhez, süteményfélékhez illik a kapor.
Kommentek