A sütőtök sokféleképpen elkészíthető: sütve, párolva, pürének, édességnek és levesnek is. Ez utóbbi ízesítését variálhatjuk, attól lesz izgalmas. Az alábbi recept a fűszerek miatt különlegesen melegítő hatású, jót tesz a gyomornak és a többi emésztőszervünknek.
Hozzávalók 4 személyre: 400 g sütőtök, 200 g sárgarépa, 1 hagyma, 2 evőkanál vaj, currypor, 2 evőkanál frissen őrölt köles, 1 liter zöldségleves, friss, reszelt gyömbér, őrölt fehérbors, tengerisó, 1 evőkanál vékony szeletekre vágott mandula
Elkészítés: A sütőtök belsejét és a sárgarépát kockákra vágjuk, a hagymát felszeleteljük. A vajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a zöldségkockákat, a curryport és a köleslisztet, a hagymával együtt pároljuk. Hozzáöntjük a kész zöldséglevest, és kevergetve felfőzzük, aztán 10 percig takaréklángon hagyjuk, majd pürésítjük. Gyömbérrel, törött borssal, sóval fűszerezzük, mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk.
Kommentek