Kölest nem csak azért érdemes tenni bele, mert harmonizál az ízekkel és sűríti a levest, hanem azért is, mert jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek. Melegebb időben kihagyhatjuk.
Hozzávalók:
3 kisebb póréhagyma, 2 evőkanál hidegen ütött olaj, 1 fej kínai kel, 1 répa, 3/4 l zöldséglé, 2 narancs, tengeri só, bors, gyömbér, 2 ek előre főzött köles, a díszítéshez metélőhagyma.
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítva, karikára vágva rövid ideig olajon megpároljuk. A kínai kelt vékony csíkokra, a répát kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a megpárolt póréhoz és tovább pároljuk. A zöldséglevet és a kis darabokra vágott narancs szeletkéket 15 percig kis lángon főzzük, fűszerekkel ízesítjük. Belekeverjük a leves levével összemixelt kölest és az apróra vágott metélőhagymával tálaljuk.
Kommentek