Hogyan készül zöld levelekből ízletes leves? Például így! Az sem mellékes, hogy megszeretjük ezt az erőt adó, emésztést karbantartó zöldség kombinációt.
Hozzávalók:
20 dkg fiatal csalánlevél, 5 dkg sóska, 1 újhagyma, 1 evőkanál hidegen ütött napraforgóolaj, 1 kevés pirospaprika, 1 liter zöldséglé, petrezselyem zöldje. Ízlés szerint tejföl vagy tofutejföl, pirított kenyérkockák a tálaláskor.
Elkészítés:
A zöldeket megmossuk, csíkokra vágjuk, olajban megpároljuk, hozzáadjuk pirospaprikát, a zöldséglét, puhára főzzük, pürésítjük. A csalánlevelek csúcsát, a petrezselyem zöldjét, a metélőhagymát apróra vágjuk, adunk hozzá egy kis tengeri sót, borsot, s ezzel meghintve illetve pirított kenyérkockákkal tálaljuk. (A csalán szedéséhez, mosásához, tisztításához húzzunk kesztyűt!)
Kommentek