Csicseriborsót tettünk már levesbe, gurítottunk a zabvadas mellé, ez most egy izgalmas zöldségétel lesz, köretnek és önállóan is fogyaszthatjuk - például nyers fejes salátával.
Hozzávalók:
Egy csésze csicseriborsó, 1 fej hagyma, napraforgóolaj, 1 kávéskanál kömény, 2-3 db karalábé
Elkészítése:
A csicseriborsót éjszakán át beáztatunk. Az áztatólevet leöntjük, majd vízben fedő nélkül 1 órát főzzük, utána kuktában még 3/4 órát, 2-3 ujjnyi víz legyen a borsó fölött. A hagymát vaslábosban pirítjuk napraforgóolajon, beletesszük a köményt, a héjával együtt feldarabolt karalábét (az alsó, fás részt levágjuk). Időnként lefedve, kavargatva dinszteljük. Ha kész, belekeverjük a borsót. Tetszetős, finom étel! Feketeköménnyel még különlegesebb.
Kommentek