Egy lehetséges szilveszteri hidegkonyhai ínyencség. A gomba kiváló fehérjeforrás, önálló ételként is megállja a helyét. Világbajnok - nem csak championoknak!
Hozzávalók:
6-8 személyre: 500 g főtt vagy konzerv champion gomba, 120 ml fokhagymás öntet, 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, pirított kenyérdarabkák, kb. 4 szelet kenyérből
Elkészítése:
A gombák szárát levágjuk. A gombafejeket nedves ruhával áttöröljük, felszeleteljük, beletesszük a tálba, több órán át az öntetben állni hagyjuk, időnként megkeverjük. A petrezselymet a gombához adjuk. Alaposan összekeverjük, tálaljuk.
Fokhagymás öntet
Hozzávalók:
175 ml olívaolaj, 4 evőkanál borecet, 1 teáskanál franciamustár, 4-5 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál méz, só és bors
Elkészítése:
A hozzávalókat beletesszük egy üvegbe, ledugaszoljuk és alaposan összerázzuk. 250 ml öntet lesz belőle.
Kommentek