Immunerősítő, az őszi időszakban esedékes vastagbél-tüdő energiakörét támogatja ez az egyszerűen és bármikor elkészíthető finomság. A savanyú káposzta természetes savanyúságát átveszi a többi összetevő is, így lesz különlegesen finom.
Hozzávalók:
20 dkg hordóskáposzta, 1 fej lilahagyma, 1 csipet arame alga, 1 alma, egy csipet petrezselyem zöldje, egy darabka sárgarépa, olívaolaj, só.
Elkészítése:
Az arame algát beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd egy kis vízben pár percig főzzük, leszűrjük. Ha túl hosszúak a szálak, ollóval összevágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A káposztát egy tálba tesszük, összevághatjuk apróbbra, majd belekeverjük a hagymát, az algát, a csíkokra reszelt almát, végül citromreszelőn belereszeljük a sárgarépát is.
Ízlés szerint sózzuk és egy kevés olívaolajat is tehetünk bele, mielőtt összekeverjük. A tetejét apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk.
Kommentek