Friss salátával finom egytálétel, érdemes a hajdinát többször is főzni, főleg hűvösebb időben, mert melegítő hatása van.
Hozzávalók: 20 dkg hajdina, 1 fej vöröshagyma, olaj, só, 1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér, 1 csomag szejtán
Elkészítés: A hajdinát megmossuk és kétszeres vízben egy csipet sóval feltesszük főni. Hamar, 10-15 perc alatt megduzzad, megfő és már készen is van. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra vágjuk (reszelhetjük) és egy serpenyőben, felforrósított olajban az üvegesre párolt hagymaszeletekkel együtt néhány percig átforgatjuk. Akkor lesz kellemes, ha a zöldségek még ropogósak maradnak. Végül beleforgatjuk a szejtáncsíkokat is, átmelegítjük. A főtt hajdinával összekeverve tálaljuk.
Kommentek