Egzotikus, mediterrán fogás. Jól illik hozzá a párolt joghurtos padlizsán. Változata: a masszát savanyú káposztalevélbe is tölthetjük, így savanyú káposzta körítést adunk hozzá, amit olajjal és teljes kiőrlésű liszttel berántunk.
Hozzávalók:
Leforrázott szőlőlevelek, l kk mustármag, l kk köménymag, l kk koriander, l mentalevél.
Elkészítése:
A tölteléket 40 dkg főtt, darált árpából, 2 ek napraforgóolajból, 5 dkg zabpehelyből vagy hajdinalisztből, esetleg 2,5 dkg pirított, darált mogyoróból, 1/2 őrölt szerecsendióból készítjük el. A levelekbe belegöngyöljük a tölteléket, beletesszük egy jénaiba vagy egy fazékba. Savanyú káposzta levében lefödve, egészen kis lángon főzzük, esetleg sütőben is süthetjük – ¾ óráig.
Kommentek