Arab étel, a mediterrán térségben sokféle változata ismert, előnye, hogy sok nyers zöldség és fűszer van benne, laktatónak pedig búzatöret. Ugye milyen dekoratív?
Hozzávalók:
2 csésze bulgur vagy durvára darált búza, 1/2 kg szétmorzsolt tofu, 1 nagy, apróra vágott paradicsom, 1 csomag karikára vágott újhagyma, 1-2 kk tengerisó, 1/2 kk feketebors, 1 csésze finomra vágott petrezselyem, 1/2 -1 csésze finomra vágott menta, 3 ek citromlé, 1/4 csésze hidegen hütött olívaolaj.
Elkészítése:
A bulgurt vagy darált búzát egy nagy tálban összekeverjük vízzel, 1-2 óráig állni hagyjuk, amíg a vizet egészen beissza, és a gabona puha lesz. Hozzáadjuk a tofut, a paradicsomot, a hagymát, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Meglocsoljuk citromlével, beszórjuk mentával és petrezselyemmel. Ráöntjük az olívaolajat, salátás villával és kanállal jól megforgatjuk, ha szükséges, még ízesítjük. Csapatival nagyon ízletes vacsora.
Kommentek