Hozzávalók:
1/2-1 cm vastagra szeletelt zöldségdarabok – hagyma, répa, sütőtök, karfiol. Egyféle, de többféle zöldséget is felhasználhatunk.
A bundához: 1 csésze teljesőrlésű finom búzaliszt, 2 evőkanál búzakeményítő, 1 csipet tengerisó, ¼ kávéskanál fahéj, 1 csésze víz, ebből palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk.
A panírozáshoz kell még zsemlemorzsa, a sütéshez szezám- vagy napraforgóolaj.
Elkészítése:
A zöldségdarabokat belemártogatjuk a masszába, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Tálaláskor adhatunk hozzá egy szószt: 1/3 rész szójaszósz, 2/3 rész meleg víz, 1 evőkanál reszelt gyömbér. Ezek az ízek nagyon jól harmonizálnak és illenek a rántott zöldségekhez.
Kommentek