Konyhánk legyen egyszerű és áttekinthető, hogy mindent keresgélés nélkül, rögtön megtaláljunk benne. A konyhabútor anyaga lehetőleg fa legyen, a műanyagokat mellőzzük. Jó, ha csempézett a fal, mert könnyen tisztítható. Padlónak is olyan anyagot válasszunk ki, ami egyszerűen és jól felmosható.
A konyhában mindig rendnek kell lennie. Mialatt főzünk, mossuk el azokat az edényeket és eszközöket, amelyekre már nincsen szükségünk. Ha jó szakácsnő főz, mire megfő az ebéd, már csak azok az edények vannak elől, amelyekben az étel található.
A világos színek előnyösek, mert megnyugtatják és pozitívan befolyásolják a kedélyünket. Személyes tapasztalatból mondhatjuk, hogy nagyon praktikusak az átlátszó üvegajtós szekrények, mert mindig látjuk, hogy mi hol van. Így bosszúság nélkül főzhetünk.
Az ételnek nem csak a kalóriái táplálnak minket. Főzés közben mindenféle érzelem hat az ételre, a jó és a rossz is, így a bosszúság, a kapkodás, a rádió harsány zenéje vagy ellenkezőleg, a csend, az odaadás, a szeretetteljes gondolatok is bekerülnek az ételbe, majd azokba, akik elfogyasztják. Gondoskodjunk a szellőzésről, az ételszag elvezetéséről. A jól égő gáznak kék színű a lángja. A levegőt növények is tisztítják, úgy mint zöld liliom, gerbera vagy a tigriske.
Világos, barátságos ebédlő
Az ebédlőasztal világos helyiségben, közel a konyhához helyezkedjen el. Csak barátságos, vidám képeket rakjunk a falra! A bútorok, a berendezési tárgyak ne okozzanak érzelmi megterhelést. Elképzelhető, hogy bizonyos örökölt tárgyakat tartunk itt, és ezek kellemetlen érzelmekkel kapcsolatosak. Az ilyen bútor, még ha nagyon értékes is, állandó megterhelést jelenthet. Két megoldás lehetséges: vagy megoldja az ember a konfliktust, vagy megválik a tárgytól.
Lehetőleg olyan asztalt vegyünk, aminek harmonikus formája van: négyzet, téglalap, kerek vagy ovális, nyolcszögletű. Háromszögletű vagy aszimmetrikus asztallapok éles sarkokkal, veszekedést gerjeszthetnek. Semmi szín alatt ne alkalmazzunk üvegből vagy plexiből készült asztalfelületet, mivel azok átlátszók, s így az étel úgy tűnik, mintha lebegne a levegőben, s ez tudat alatt erős bizonytalanságérzést kelt, és kedvezőtlenül befolyásolja az életkedvet, egészséget. Az abrosz ilyen esetben segít. Amennyiben elég hely van, az asztal közepére helyezett kerek tárgy a harmóniát szolgálja. (üvegtárgyak, terítőcske virágzó ággal.)
Kommentek