Ki ne emlékezne erre az óvodáskori dalra? Hangulata visszavisz mindet a gyerekkorba, ezért is adta Éva annak idején a főzőiskolánknak a Csicseri kuckó nevet, mert olyan vidám.
Általában egy kaptafára megy a bableves, a csicserileves és a lencseleves főzése. Érdemes kipróbálni egy kis variációval ezeket a recepteket! Tálaláskor karikára vágott vöröshagyma, zúzott fokhagyma is kerülhet bele, ez a megfázásos időszakban nagyon jó szolgálatot tesz.
Csicseriborsó leves
Hozzávalók 4 személyre:
½ csésze csicseriborsó, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 fej hagyma, 2 db kockára vágott sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, ½ kávéskanál kakukkfű, 1 babérlevél, ízlés szerint tengeri só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
A csicserit átválogatjuk és előző este beáztatjuk, másnap leöblítjük és friss vízben puhulásig főzzük. Ez kb. egy óra, kuktában 40 perc. A hagymát apró kockákra vágjuk és egy fazékban az olajon megpirítjuk. Ehhez jönnek a fűszerek, majd az apróra vágott zöldségek, amiket lassú tűzön néhány percig párolgatunk így együtt, hogy az ízek összeérjenek. A főtt csicserivel és 2 liter vízzel együtt felfőzzük. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel, apróra vágott snidlinggel díszítjük. Megszórhatjuk egy kis darált földimogyoróval.
Kommentek