könyvajánló

Címkék

Abracadabra (1) adukibab (2) áfonya (1) agar agar (2) ajándék ötletek (1) Akaratunk gyógyereje (1) Akaratunk Gyógyereje (1) akupunktúra (1) alapanyagok (1) Albrecht Dürer (1) alga (6) algalap (6) algériai saláta (1) allergének (5) allergia (6) alma (7) almakompót (2) almalé (1) alternatív táplálkozás (1) angyal (1) angyalok (1) anyatej (1) arame (4) aranygaluska (1) archetípus (1) árnika (1) árpa (4) articsóka (3) ásványi anyagok (1) aszalás (2) aszalt gyümölcs (2) aszalt szilva (1) atomerőmű (1) avokádó (3) Az életem ízei (1) A lélek szabadsága (1) bab (3) bableves (2) banán (3) bancha tea (2) barack (2) barackturmix (1) barátfüle (1) barátság (1) Barbados (1) barnarizs (9) basemel (1) befőzés (8) bejgli (1) Belső Nóra (1) berkenye (1) Berkenye Pityó (1) biobor (1) bioenergia (1) birs (1) birsalma (2) birsalmakompót (1) Bitches Brew (1) blansírozás (2) bobájka (1) bodzaital (1) böjt (7) Boldizsár Ildikó (1) boldogasszony mentája (1) Bóna László (1) borscs (1) brokkoli (3) brokkoli leves (1) burgonya (1) burgonyasaláta (1) búza (1) búzacsíra (1) búzás bableves (1) cayenne-bors (1) cékla (7) chia mag (2) chili (2) chilipaprika (1) cickafark (1) cikória (2) Címkék (7) citrom kúra (1) Cointreau (1) cöliákia (2) coli bélbaktérium (1) csalán (1) csalánleves (2) csalántea (1) csapati (3) Csapody Kinga (1) cseresznye (1) csicserborsó (1) csicseriborsó (5) csicserikuckó (5) csicseri saláta (1) csicsóka (3) Csigaház (1) csikung (1) csili (1) csipkebogyó (1) csipkeital (1) csíra (6) csíraleves (1) csírázott (2) csőben sült (1) csokiéhség (1) csokitorta (1) cukkini (1) cukkíni (1) cukkíni fasírt (1) cukor (1) cukorérzékenység (2) currypor (1) currys zöldség (1) dagasztás (1) dahl (1) daifuku (1) dedikálás (1) delfinek reggelije (1) derelye (1) diéta (3) dinnye (2) dió (6) diólevél (1) Dívali (1) Dívali ünnep (1) Dombóvári István (1) Dr. Gyarmati Andrea (1) édesgyökér (1) édesítőszer (1) édeskömény (2) édesrizs tészta (1) édesség (2) egészséges táplálkozás (1) egeszsegvar (1) egzotikus fűszerek (1) ehec baktérium (1) életerő (3) Életválságok meséi (1) elhízás (1) Elsa Valle (1) endívia (2) eper (3) Erdély Dániel (1) est (1) Eszterhai Katalin (2) ételallergia (1) ételek helyrehozása (1) ételek kézzel (1) ételkészítési módok (2) étel előkészítés (3) etetési történet (3) étkezés (2) étkezési (2) étvágy (1) Everness (1) Everness Fesztivál (1) evőeszköz (1) évszakváltás (1) fagyi (1) fahéj (1) fájdalomcsillapítás (2) falafel (2) farfalle (1) fasírt (1) fasirt (1) fast food (1) fa elem (1) fehérjegolyó (1) fehérjék (1) fehér üröm (1) felhő (1) Fényadó ünnep (1) fermentálás (1) fogamzásgátlás (1) fogyókúra (8) fokhagyma (1) fokhagymás öntet (1) Föld (1) földimogyoró (1) föld elem (2) főzési módok (3) Főzni szexi (1) főzz évszakok szerint! (4) franciasaláta (1) frissítő ital (2) fukusimai (1) fukusimai erőmű (1) fürdő (1) fűszer (3) fűszerek (3) fűszernövény (1) fűszersó (1) gabona (4) gabonakávé (1) gabonamagvak (1) gabonapehely szelet (1) galambvirág (1) garam masala (1) gesztenye (5) gluténérzékenység (5) gojibogyó (3) gomba (5) gombaleves (1) gombapörkölt (1) gombasaláta (1) gombásodás (1) görögdinnye (1) grill (2) Grünkern (1) Gurgyijev (1) Gyémánt (1) gyerek (2) gyerekjáték (2) gyereknap (1) Gyere velem gyógyítani! (1) gyógyfű (2) gyógyital (2) gyógyítás (1) gyógynövény (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyömbérvizes (1) gyorslekvár (1) gyorsszörp (1) gyümölcs (7) gyümölcslé (1) gyümölcsleves (3) gyümölcsnyárs (1) gyümölcsös szelet (2) gyümölcssaláta (3) gyúrás (1) hagyma (2) hagymakrém (1) hagymaleves (1) hajdina (3) hajdinaleves (1) hajdina gombóc (1) Hamupipőke magmixe (1) harangvirág (1) hasfájás (1) hashajtó (1) házipatika (3) Hippokratész leves (1) hízás (1) hiziki (3) Hodnik Ildikó (1) hőkezelés (2) hokkaidótök (1) holdhatás (1) homeopátia (1) hormon (1) hormontípus (1) humusz (1) húsvéti menü (2) immunerősítés (2) irodalom (1) iskolabüfé (1) italalapanyag (1) izlés fiziológiája (3) Jakupcsek Gabriella (1) jégsaláta (1) jin jang (5) joghurt (2) Jorge Bucay (3) juhtúró (1) Julienne (1) kamilla (1) kánikula (3) kannelóni (1) kapor (2) kaporleves (1) káposzta (9) káposztasaláta (1) káposzta leves (1) karácsony (4) karácsonyi menü (9) Karácsonyi Vega Est (1) karalábé (4) karfiol (1) karobkrém (1) karob mokka (1) kása (1) kávé (1) Kávékantáta (1) kecsap (1) kecskealudttej (1) kecskesajt (1) kecsketej (2) kecsketúró (1) keksz (1) kel (3) kelbimbó (2) kenyér (3) kenyérpirítás (2) kert (1) ketchup (1) KidsOasis (1) kimerültség (1) királymorzsa (1) Kiss Ottó (1) kivi (2) kókuszkeksz (1) kókuszkrém (1) köles (12) köleses okara (1) köleses palacsinta (1) köleses saláta (1) kölesfasírt (1) kölesleves (1) kölestorta (2) koleszterin (2) köles kolbász (2) költői (1) kombu (1) komló (1) kompót (1) konyha (1) konyhanyelvművelő (1) könyv (5) könyvajánló (1) korai kötődés (1) körte (3) köszvény (1) kovászos uborka (1) Krisna-tudatú hívők (1) krumplifőzelék (1) kuglóf (1) kukorica (2) kukoricabajusz tea (1) kukoricadara (1) kukoricamálé falatkák (1) kukoricatorta (2) Kurt Tepperwein (1) kuszkusz (1) Laár András (1) lábfej (1) lapcsánka (1) lasagne (1) léböjtkúra (2) lecsó (2) lekvár (3) lekváros bukta (1) lélek (4) lélek táplálása (1) lelki egészség (1) lencse (2) lencsecsíra (1) lencseleves (1) lencsesaláta (2) lenmag (4) lepény (2) leves (1) lilahagyma krém (1) lilakáposzta (1) lisztérzékenység (3) lúgosítás (4) macska (1) madár (1) magas vérnyomás (1) máglyarakás (1) magnézium (1) magvak (4) Mahasti (1) máj (3) mák (5) mákos guba (1) mákos köles (1) makrobiotika (496) makrobiotika tanfolyam (23) makronauta (443) makro étrend (470) máktorta (1) mandula (1) mangold (1) mángold (1) manióka (1) Manó Kiadó (1) masni (1) masszázs (1) meditáció (1) medvehagyma (1) Megasztár (1) meggy (1) meghűlés (2) mélyhűtés (1) menstruációs fájdalom (1) menta (2) méregtelenítés (21) mese (1) meseantológia (1) mesekalauz (1) meseterápia (1) méz (2) Michelangelo (1) Michio Kushi (2) Miles Davis (1) minesztróneleves (1) miszó (8) miszóleves (8) Mochi (1) mochi (1) mogyo (1) mogyoró (1) moszat (1) müge (1) mungóbab (2) müzliszelet (1) mu tea (1) Napkút Kiadó (1) napozás (1) napraforgó (1) napraforgómag (2) napraforgó csemege (1) narancs (2) narancsleves (1) nevelés (1) nishime (3) nituke (2) női ciklus (2) nori (5) nori alga (1) November elseje (1) Növényi Norbert (1) nyers étel (2) nyírfaital (1) okara (6) okara kolbász (1) olaj (1) olajos magvak (2) Olvasás Éjszakája (1) öngyógyítás (1) öninterjú (1) önterjú (1) öntet (3) országtorta (1) őszibarack (1) öt elem tana (9) padlizsánsaláta (1) palacsinta (2) pálcika (1) pályázati felhívás (5) paprika (3) paprikakrém (1) paprikalekvár (2) paradicsom (4) paradicsomos lencse (1) parajfőzelék (1) pástétom (2) pekándió (1) penne (1) pepperonáta (1) pickels (1) Pieta szobor (1) pihenés (1) pipiske (1) Pirosmadár (3) piros gyümölcsök (1) Piros madár (3) piskóta (1) pizza (2) polenta (1) praktikák (1) prosztatapanaszok (1) puliszka (1) pünkösd (1) pünkösdirózsa (1) puri (1) quinoa (2) quinoapehely (1) r.makroszem (1) radicchio (1) radioaktív (1) rakottas (1) rakott kelkáposzta (1) Ranjeet Singh (1) rántott leves (1) rántott zöldség (1) râpèes (1) ratatuille (1) rebarbara (2) rebarbaraital (1) recept (3) relaxáció (2) Rémoulade (1) répa (2) répalé (1) répapástétom (1) répatorta (1) retek (4) reuma (2) ribizke (1) ribizli (1) Ridikül (1) rigó (1) rizs (6) rizsbukta (1) rizsfajták (1) rizsgombóc (1) rizskúra (2) rizsmiszóleves (1) rizspuding (1) rizst (1) rizstészta (4) rizs sütemény (1) rokfort (1) rozs (1) Rudolf Steiner (1) rukkola (1) ruta (1) salaktalanítás (2) saláta (11) salátakatáng (1) sárgabarack (1) sárgaborsóleves (1) sárgadinnye (1) sárgarépafőzelék (1) sátor (1) savanyítás (4) savanyú káposzta (3) Savarin (1) serpenyős alma (1) Sértések és sértődések (1) shiitake gomba (1) Shio-kombu (1) shoyuleves (1) (2) sodó (1) Soma Mamagésa (1) Sörkönyv (1) sóskaleves (1) soványság (1) spárga (1) spárgaleves (1) spenót (5) spiritualitás (2) sport (1) Stahl Judit (2) stangli (1) stressz (1) Streussel Kuchen (1) sugárfertőzés (3) sült tofu (1) súlygyarapodás (1) súlyprobléma (1) superfood (1) sushi (1) sütemény (2) sütőtök (6) sütőtökleves (1) Szalma Edit (1) szamóca (1) szamósza (2) Szécsi Noémi (1) szeder (2) szejtán (2) székely káposzta (1) szem (1) személyiség (1) szendvicskrém (2) szénhidrátok (1) szerelem (1) szervóra (1) szezámmag (2) szezámmagos vaj (1) szezámolaj (1) szezámsó (3) szezámvaj (1) szieszta (1) szilva (5) szilvaleves (1) szilvásgombóc (1) szilva fagylalt (1) Szögyal Rinpocse (2) szója (5) szójabab (4) szójababkrém (2) szójaszósz (1) szójatej (1) szójatejbe rizs (1) szója tej (2) szokások (1) szőlő (2) szőlőlevél (1) szószok (1) sztrapacska (1) Szukák főztje (1) szusi (7) tabuli (1) tahin (4) tahinkrém (1) tahinöntet (1) tanfolyam (2) tápióka (1) tápiókagyöngy (1) tartósítás (4) tavaszi tekercs (1) tea (4) Tejeda Erika Anna (1) tejfokozó (1) tél (1) tempe (3) temperamentum (1) tempura (1) tengeri só (1) terhesség (3) természetes édesítő (1) természetgyógyászat (1) terrine (1) testsúly (1) tészta (3) Tibeti hagyomány (1) tócsni (1) tofu (20) tofumajonéz (1) tofupástétom (1) tofurántotta (1) tofus táska (1) tofutorta (1) tojás (1) töltike (1) tönköly (1) török édesség (1) török konyha (1) Tóth Vera (1) tudatos táplálkozás (1) tűlevél (1) turmixgép (1) túrógombóc (2) tűz (1) tűzrakás (1) uborka (5) uborkaleves (1) uborka saláta (1) ufóvér (1) újhagymás paradicsom (1) umeboshi (4) umeboshi szilva (1) útipatika (1) uzsonna (1) vadrizs (2) változás kora (3) vanília (1) várandósság (3) vargányagomba (2) Vegetáriánus Fesztivál (4) vers (5) virágevők (1) virágszirom (2) virágtea (2) vitaminital (1) vitaminok (9) víz (3) vizitorma (1) vöröskáposzta (3) wakame (4) waldorf (1) Weöres Sándor (1) zab (5) zabcibere (1) zabital (1) zabkása (1) zabkorpa (1) zabpehely (4) zabpehelykeksz (1) zacher (1) zeller (3) zöldbab (2) zöldborsó (1) zöldség (11) zöldséges fészek (1) zöldségleves (3) zöldségsaláta (1) zöldség saláta (1) zöld tea (1) zserbó (1) zsírégetés (1) zsírok (2) Címkefelhő

Friss kommentek

  • Makronauta: A kovászos uborka már kész, finom. Most érik a kovászos káposzta, jónak ígérkezik! Nektek hogy sik... (2017.07.07. 20:04) Savanyítás - természetesen
  • Makronauta: @Erich: Így igaz! Ne feledjük, hogy az algák ásványi anyag tartalma, például a vastartalma jelentő... (2017.04.10. 16:47) Moszatok, algák, tengeri zöldségek
  • Makronauta: @Hajdu Imre, Gombos Levente: a cikk végén található egy link, bele lehet olvasni a könyvbe és megr... (2017.01.11. 13:34) Önterjú*
  • Makronauta: @Rózsa Boros: Keresni, kísérletezni, ennek mindig van értelme! Köszönjük az ötletet. A káposzta me... (2017.01.07. 11:14) Savanyú káposztás bableves*
  • Makronauta: Egy mindig aktuális karácsonyi interjú - ajánlom szeretettel! (2016.12.20. 09:06) Az angyal megmutatja magát - mindenkinek másképp reagál

Férfiszépség

„Félre rusnya népség, jön Lajos a szépség!” – tetszik ez a mondás, mert az önbizalom és az önirónia keveredik benne.

Azt mondják, egy férfi csak egy fokkal legyen szebb az ördögnél. Igen, de az ördög az milyen? Ördög tudja! Van, akit az angyali szépségű fiúk vonzanak. Elgondolkodtat, hogy mitől függ, ki az, aki tetszik. Visszagondolva, a párválasztási időszakomban a legkülönfélébb típusok tetszettek, ma is csodálkozom, vajon minek alapján választ az ember. Olvastam akkoriban Schopenhauertól (aki a pesszimizmus filozófusaként vonult be a köztudatba) egy értekezést a Szerelem, élet halál című könyvében, a faj akaratáról, amiben azt írja le, hogy az egyéni vonzódás, ízlés, választás labdába se rúg, mert a rajtunk kívül álló erők mindezt eltiporják: egy fiú és egy lány azért jön össze, hogy egészséges utódok származhassanak frigyükből. Ezt a választási munkát elvégzi a természet, a hormonok, mert tulajdonképpen nem mi, hanem azok vonzzák egymást. A divat mindenképpen és mindig ezt volt hivatott irányítani – nem kétséges, üzleti alapon: ha ilyen a ruhát veszel fel, ha ezt kened magadra, ha ilyen a frizurád, akkor trendi vagy, de ha nem, akkor senki észre se fog venni.

A divatok ciklikus változása

A 70-es 80-as évek hosszú hajú, vonzó testű  rockzenész ideáljai ma is ellenőrizhetők youtube felvételekről. (Lásd: pl. Led Zeppelin) A hosszú haj időről időre előjön, ma éppen nem divat. És a szakáll, a bajusz sem. De mi az igazság a haj körül? Valóban, a fényes, egészséges, sűrű és vállig érő, vagy még hosszabb hajkorona mutatja az erőt, energiát, lehet vele hódítani, parádézni, a színpadon dobálni… (az állatvilágban a dísz a hímek sajátja, tolldísz, sörény formájában) – és ha ma már fodrászolni kell különböző firzurásra a fejet, mert a hosszú haj nem dívik a férfiak körében – azért orvosi és természetgyógyászati szempontokból egy sor hiányállapotot elárul a haj minősége.

Hajbaj

Bár a külső kezelésekkel sok mindent lehet javítani a haj minőségén, az okokat nem szüntetjük meg. A haj az életerőről árulkodik, az emésztés erejéről, a belső szervek állapotáról. A makrobiotikus és egyéb természetes gyógyászati módszerek diagnosztikája szerint például a haj az ásványianyag- és vitaminraktárunk feltöltöttségét mutatja, a hajszálak vékonyodása, töredezése, a fejbőr zsírosodása, végül a kopaszodás ezek kiürülését adja hírül. A kopasz területek, mint egy térkép, az egyes belső szervek gyengeségére utalnak. A túlevés, fehérje- és zsír túlzott fogyasztása mind meglátszik a haj és a fejbőr állapotán. A korpásodással a túlzott fehérjétől szeretne megszabadulni a szervezetünk, például a fejbőrön keresztül, a zsírosodással a túlzott zsírfogyasztástól. Ezek jelek, figyelmeztetnek, hogy gondoljuk át étkezési szokásainkat.

Árulkodó tekintet

A nők általában a férfin először az arcot nézik, a szemét, ezzel együtt persze a termetet is. De azt hiszem, a legfontosabb a tekintet, ami sok mindent elárul – gyakorlott emberismerő nem csalódik és nem lepődik meg túlságosan az első benyomás után. A férfitekintet is árulkodik az egészségi állapotról, az életvitelről – de még mennyire! Nem csak a vadászösztöne stílusát árulja el. A nők számára talán a tekintet a legfontosabb, mert abból ösztönösen szinte mindent ki tudnak olvasni. Ha megszólal, a hangja, hanghordozása és a stílusa csak tovább informál személyiségről, intelligenciáról, motivációkról, a belső erő és a gyengédség arányáról.  Természetesen nagyon fontos a jól ápoltság. Lehet rajta vitatkozni, mennyire helyes, hogy a divat és a kereskedelem egyre inkább kínálja férfiaknak is a kozmetika és szépségipar szolgáltatásait.

Sportok, amik a lelket is ápolják

Mozgás nélkül nincs élet, sajnos azonban ezt az igazságot nem vesszük komolyan. A férfiak (is) rengeteget dolgoznak, ülnek a kompjuter előtt, a kocsiban és otthon kikapcsolódásként neteznek. A konditerem megerőltető edzése helyett javasoljuk inkább a természetjárást, az úszást, biciklizést, hegymászást – mert a jó levegőn, jó társaságban (vagy akár magányban) eltöltött idő a lelket is testet is edzi, feltölti. Egy jó kirándulás szinte kicseréli az embert! A káros szokások, függőségek (például alkohol, dohányzás) szintén ártanak a szépségnek. Ha mégis, akkor csak alkalomszerűen, és minőséget fogyasszunk ezekből is.

A hasán keresztül

Még mindig él a mondás, hogy a férfit leginkább a hasán keresztül lehet megfogni. Finom falatokkal lehet csábítani, az már igaz, különösen azokat a férfiakat, akik előnyben részesítik a kulináris élvezeteket. Megfogni tehát a hasán keresztül! És megtartani? A gondos és körültekintő nő az együttélés hétköznapjaiban is jól teszi, ha finom és egészséges ételekkel táplálja választottját, mert ezzel nagyban elősegíti, hogy sokáig fitt, fiatalos és derűs maradjon. Elsősorban ne a hasizom kockáit számolgassuk, inkább az élelmiszer alapanyagok gondos megválogatására figyeljünk! Ha húst is fogyasztunk, a mennyiség helyett a minőségre kerüljön a hangsúly. Zöldségből, gyümölcsből érdemes a bio minőséget választani, és azt, ami azon az égövön terem, ahol éppen tartózkodunk.

Erőt ad, méregtelenít

A teljesőrlésű gabonákban benne van minden, amire a szervezetnek szüksége lehet, ellentétben a fehérlisztből készült péktermékekkel, amelyek csak töltik a gyomrot, és a bél perisztaltikáját sem segítik. Az izomerő megfelelő tápanyagokkal táplálható, a gabonafélék közül a köles a kötőszöveteket építi, ezenkívül az ízületek, a csontok, a bőr, a haj és a köröm szépségéért felelős anyagok tárháza. A távol keleti konyhák és gyógyászatuk európai elterjedése óta több egzotikus alapanyag ismert, ilyen például a miszó, amely a szívet, az érrendszert tartja karban, és méregtelenít. Japánban a taxisofőrök napi védőitalként isszák az instant miszólevest, melegen, mint egy gyógyteát, mert ez segít a szervezetükből kitakarítani a kipufogógázokból lerakódott nehézfémeket is. A tengeri algák fogyasztása szintén javasolt, ásványi anyagaik könnyen hasznosulnak a szervezetben, helyreállítják a sav-lúg egyensúlyt. A nem kiegyensúlyozott táplálkozás és életmód következtében gyakori téma az elsavasodás, ami az immunrendszer gyengülésével jár.  Ezért a civilizációs betegségek napirenden vannak – mindez árt a szépségnek.

Barnarizs és adukibab

A makrobiotikusok tapasztalatból tudják, hogy a barnarizs méregtelenít, azaz a salakok kiválasztását a szervezetből legintenzívebben barna rizzsel érjük el. Az orvosok is ajánlják vízhajtó hatása miatt. Ha gyakrabban fogyasztjuk, a véredények rugalmasabbá válnak. A makrobiotika szerint tanácsos naponta enni. A barnarizs fokozza kontemplatív, azaz elmélyedésre, meditációra való képességünket. Egytálételként, köretként naponta fogyasztható, többféle B vitamint tartalmaz, és a gabonák között a legkönnyebben emészthető. Ezért gyógyító eledele lehet a rossz emésztésben szenvedőknek. Az idegeket megnyugtatja, fogyasztása nagyon hasznos a depressziók gyógyításában is. Könnyen emészthető, nem nehezedik el tőle az ember, étkezés után is képes szellemi munkavégzésre.

A vese energiakörének megóvása is nagyon fontos, túlhajszolt munkával, kicsapongó életmóddal, állandó éjszakázással bizony nem teszünk jót magunknak, még a férfiak sem bírják hosszú távon büntetlenül! Az aktív és a passzív időszakok egyensúlyozása minden nap fontos! Az adukibab a vese energiáját serkenti, a prosztatát karbantartja, gyulladását gyógyítja.

Receptek

Gyömbéres miszóleves
(4 személyre)
Gyufaszálasra vágjuk a zöldségeket, répát, petrezselyemgyökeret, zellert, és ezt forró olajban, apróra vágott pirított hagymán egy kicsit megfonnyasztjuk. Egy csipet wakame algát teszünk hozzá. 2 liter vízben főzzük, amíg a zöldségek kellően megpuhulnak. Mindenkinek a tányérjába külön belekeverjük a miszót, férfiaknak lehet kb. egy kávéskanálnyi, nőknek, gyerekeknek feleannyi. Egy kis darab (1-2 cm-s) gyömbért reszelünk bele citromreszelőn. A gyömbér melegít és serkenti az anyagcserét.

Főtt barnarizs árpával, amaranttal
(4 személyre)
A rizs árpával keverve kiegyensúlyozottabb hatású, mintha csak rizst főznénk, kevés amaranttal jangabb lesz, azaz több erőt ad és ellenálló képességünket növeli.
2 csésze rizst, 2 evőkanál hántolt árpát és 1 evőkanál amarantot megmosunk és kétszeres vízben 1 csipet tengeri sóval lassú tűzön puhára főzzük. Tálaláskor pirított tökmagot szórunk rá.

Adukibab főzése
½ csésze babot előző este beáztatunk, majd 2,5 csésze vízben 5 cm-es darab kombu algával egy csipet tengeri sóval 1 óráig főzünk. A főtt adukibab a vese-hólyag energiakörét erősíti. Prosztataproblémákra is javasolt. Napi adagja 1 evőkanálnyi, levesbe, gabonaételhez tálaljuk.

(A 100 módszer című lapba nyilatkoztam a témához reformtáplálkozás témakörben, azt egészítettem ki ebben az írásban.)

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

http://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr593455579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Makronauta · http://makronauta.blog.hu 2011.12.30. 09:15:02

"A szerelem szép, de ebédelni is kell." Hunyady Sándor mondását az Ede a levesben című gasztrokrimiben találtam. Tetszik és illik ehhez a cikkhez. Készítettem egyébként a könyv szerzőivel, Cserna-Szabó Andrással és Fehér Bélával egy interjút, ezen a linken érhető el: www.barkaonline.hu/megkerdeztuek/2458-ede-a-levesben
Ajánlom a könyvet is! BÚÉK!:D