Használjuk ki, amíg jó az idő: kerti partira, szabad tűzön készült étel azért olyan ízletes, mert ilyenkor Ég Apa és Föld Anya is együtt főz velünk. Ebéd után pedig vendégeinkkel együtt kellemesen hűsölhetünk a fák árnyékában.
Hozzávalók:
különböző zöldségek, például: sárgarépa, hagyma, cukkíni, paradicsom, ezenkívül tofu, fűszerek: ízlés szerint 1-2 csipetnyi só, bors, oregánó vagy kakukkfű, 1-2 evőkanál szójaszósz, és hidegen sajtolt napraforgóolaj.
Elkészítése:
A zöldségeket és a tofut falatnyi darabokra szeletelem (kb. 1 cm vastagra) és egymás után szorosan rászúrom a fapálcikákra. Annyit készítek, hogy mindenkinek jusson legalább három adag.
A páclé: a fűszerekből és az olajból egy kevés vízzel összeállítom a páclevet, és egy mélyebb tepsibe öntöm. Ebbe helyezem a nyársakat, úgy, hogy a zöldségek beleérjenek a pácba. Időnként megforgatom. Állhat benne egy éjszakán át, de legalább 1-2 órát ázzanak grillezés előtt a zöldségek, hogy az ízek összeérjenek.
Ezután szabad tűzön rácson mindkét oldalát rövid ideig (5-10 percig) sütjük, úgy, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak. Ha sütőben készítjük, akkor a tepsivel együtt betehetjük a tűzhelybe és így is elkészíthetjük.
Tálalás:
A kerti sütögetések kedvelt fogása, zöldsalátával bio kecsappal, mustárral komplett étel.
Kommentek