könyvajánló

Címkék

Abracadabra (1) adukibab (2) áfonya (1) agar agar (2) ajándék ötletek (1) Akaratunk gyógyereje (1) Akaratunk Gyógyereje (1) akupunktúra (1) alapanyagok (1) Albrecht Dürer (1) alga (6) algalap (6) algériai saláta (1) allergének (5) allergia (6) alma (7) almakompót (2) almalé (1) alternatív táplálkozás (1) angyal (1) angyalok (1) anyatej (1) arame (4) aranygaluska (1) archetípus (1) árnika (1) árpa (4) articsóka (3) ásványi anyagok (1) aszalás (2) aszalt gyümölcs (2) aszalt szilva (1) atomerőmű (1) avokádó (3) Az életem ízei (1) A lélek szabadsága (1) bab (3) bableves (2) banán (3) bancha tea (2) barack (2) barackturmix (1) barátfüle (1) barátság (1) Barbados (1) barnarizs (9) basemel (1) befőzés (8) bejgli (1) Belső Nóra (1) berkenye (1) Berkenye Pityó (1) biobor (1) bioenergia (1) birs (1) birsalma (2) birsalmakompót (1) Bitches Brew (1) blansírozás (2) bobájka (1) bodzaital (1) böjt (7) Boldizsár Ildikó (1) boldogasszony mentája (1) Bóna László (1) borscs (1) brokkoli (3) brokkoli leves (1) burgonya (1) burgonyasaláta (1) búza (1) búzacsíra (1) búzás bableves (1) cayenne-bors (1) cékla (7) chia mag (2) chili (2) chilipaprika (1) cickafark (1) cikória (2) Címkék (7) citrom kúra (1) Cointreau (1) cöliákia (2) coli bélbaktérium (1) csalán (1) csalánleves (2) csalántea (1) csapati (3) Csapody Kinga (1) cseresznye (1) csicserborsó (1) csicseriborsó (5) csicserikuckó (5) csicseri saláta (1) csicsóka (3) Csigaház (1) csikung (1) csili (1) csipkebogyó (1) csipkeital (1) csíra (6) csíraleves (1) csírázott (2) csőben sült (1) csokiéhség (1) csokitorta (1) cukkini (1) cukkíni (1) cukkíni fasírt (1) cukor (1) cukorérzékenység (2) currypor (1) currys zöldség (1) dagasztás (1) dahl (1) daifuku (1) dedikálás (1) delfinek reggelije (1) derelye (1) diéta (3) dinnye (2) dió (6) diólevél (1) Dívali (1) Dívali ünnep (1) Dombóvári István (1) Dr. Gyarmati Andrea (1) édesgyökér (1) édesítőszer (1) édeskömény (2) édesrizs tészta (1) édesség (2) egészséges táplálkozás (1) egeszsegvar (1) egzotikus fűszerek (1) ehec baktérium (1) életerő (3) Életválságok meséi (1) elhízás (1) Elsa Valle (1) endívia (2) eper (3) Erdély Dániel (1) est (1) Eszterhai Katalin (2) ételallergia (1) ételek helyrehozása (1) ételek kézzel (1) ételkészítési módok (2) étel előkészítés (3) etetési történet (3) étkezés (2) étkezési (2) étvágy (1) Everness (1) Everness Fesztivál (1) evőeszköz (1) évszakváltás (1) fagyi (1) fahéj (1) fájdalomcsillapítás (2) falafel (2) farfalle (1) fasírt (1) fasirt (1) fast food (1) fa elem (1) fehérjegolyó (1) fehérjék (1) fehér üröm (1) felhő (1) Fényadó ünnep (1) fermentálás (1) fogamzásgátlás (1) fogyókúra (8) fokhagyma (1) fokhagymás öntet (1) Föld (1) földimogyoró (1) föld elem (2) főzési módok (3) Főzni szexi (1) főzz évszakok szerint! (4) franciasaláta (1) frissítő ital (2) fukusimai (1) fukusimai erőmű (1) fürdő (1) fűszer (3) fűszerek (3) fűszernövény (1) fűszersó (1) gabona (4) gabonakávé (1) gabonamagvak (1) gabonapehely szelet (1) galambvirág (1) garam masala (1) gesztenye (5) gluténérzékenység (5) gojibogyó (3) gomba (5) gombaleves (1) gombapörkölt (1) gombasaláta (1) gombásodás (1) görögdinnye (1) grill (2) Grünkern (1) Gurgyijev (1) Gyémánt (1) gyerek (2) gyerekjáték (2) gyereknap (1) Gyere velem gyógyítani! (1) gyógyfű (2) gyógyital (2) gyógyítás (1) gyógynövény (1) gyógytea (1) gyömbér (1) gyömbérvizes (1) gyorslekvár (1) gyorsszörp (1) gyümölcs (7) gyümölcslé (1) gyümölcsleves (3) gyümölcsnyárs (1) gyümölcsös szelet (2) gyümölcssaláta (3) gyúrás (1) hagyma (2) hagymakrém (1) hagymaleves (1) hajdina (3) hajdinaleves (1) hajdina gombóc (1) Hamupipőke magmixe (1) harangvirág (1) hasfájás (1) hashajtó (1) házipatika (3) Hippokratész leves (1) hízás (1) hiziki (3) Hodnik Ildikó (1) hőkezelés (2) hokkaidótök (1) holdhatás (1) homeopátia (1) hormon (1) hormontípus (1) humusz (1) húsvéti menü (2) immunerősítés (2) irodalom (1) iskolabüfé (1) italalapanyag (1) izlés fiziológiája (3) Jakupcsek Gabriella (1) jégsaláta (1) jin jang (5) joghurt (2) Jorge Bucay (3) juhtúró (1) Julienne (1) kamilla (1) kánikula (3) kannelóni (1) kapor (2) kaporleves (1) káposzta (9) káposztasaláta (1) káposzta leves (1) karácsony (4) karácsonyi menü (9) Karácsonyi Vega Est (1) karalábé (4) karfiol (1) karobkrém (1) karob mokka (1) kása (1) kávé (1) Kávékantáta (1) kecsap (1) kecskealudttej (1) kecskesajt (1) kecsketej (2) kecsketúró (1) keksz (1) kel (3) kelbimbó (2) kenyér (3) kenyérpirítás (2) kert (1) ketchup (1) KidsOasis (1) kimerültség (1) királymorzsa (1) Kiss Ottó (1) kivi (2) kókuszkeksz (1) kókuszkrém (1) köles (12) köleses okara (1) köleses palacsinta (1) köleses saláta (1) kölesfasírt (1) kölesleves (1) kölestorta (2) koleszterin (2) köles kolbász (2) költői (1) kombu (1) komló (1) kompót (1) konyha (1) konyhanyelvművelő (1) könyv (5) könyvajánló (1) korai kötődés (1) körte (3) köszvény (1) kovászos uborka (1) Krisna-tudatú hívők (1) krumplifőzelék (1) kuglóf (1) kukorica (2) kukoricabajusz tea (1) kukoricadara (1) kukoricamálé falatkák (1) kukoricatorta (2) Kurt Tepperwein (1) kuszkusz (1) Laár András (1) lábfej (1) lapcsánka (1) lasagne (1) léböjtkúra (2) lecsó (2) lekvár (3) lekváros bukta (1) lélek (4) lélek táplálása (1) lelki egészség (1) lencse (2) lencsecsíra (1) lencseleves (1) lencsesaláta (2) lenmag (4) lepény (2) leves (1) lilahagyma krém (1) lilakáposzta (1) lisztérzékenység (3) lúgosítás (4) macska (1) madár (1) magas vérnyomás (1) máglyarakás (1) magnézium (1) magvak (4) Mahasti (1) máj (3) mák (5) mákos guba (1) mákos köles (1) makrobiotika (496) makrobiotika tanfolyam (23) makronauta (443) makro étrend (470) máktorta (1) mandula (1) mangold (1) mángold (1) manióka (1) Manó Kiadó (1) masni (1) masszázs (1) meditáció (1) medvehagyma (1) Megasztár (1) meggy (1) meghűlés (2) mélyhűtés (1) menstruációs fájdalom (1) menta (2) méregtelenítés (21) mese (1) meseantológia (1) mesekalauz (1) meseterápia (1) méz (2) Michelangelo (1) Michio Kushi (2) Miles Davis (1) minesztróneleves (1) miszó (8) miszóleves (8) Mochi (1) mochi (1) mogyo (1) mogyoró (1) moszat (1) müge (1) mungóbab (2) müzliszelet (1) mu tea (1) Napkút Kiadó (1) napozás (1) napraforgó (1) napraforgómag (2) napraforgó csemege (1) narancs (2) narancsleves (1) nevelés (1) nishime (3) nituke (2) női ciklus (2) nori (5) nori alga (1) November elseje (1) Növényi Norbert (1) nyers étel (2) nyírfaital (1) okara (6) okara kolbász (1) olaj (1) olajos magvak (2) Olvasás Éjszakája (1) öngyógyítás (1) öninterjú (1) önterjú (1) öntet (3) országtorta (1) őszibarack (1) öt elem tana (9) padlizsánsaláta (1) palacsinta (2) pálcika (1) pályázati felhívás (5) paprika (3) paprikakrém (1) paprikalekvár (2) paradicsom (4) paradicsomos lencse (1) parajfőzelék (1) pástétom (2) pekándió (1) penne (1) pepperonáta (1) pickels (1) Pieta szobor (1) pihenés (1) pipiske (1) Pirosmadár (3) piros gyümölcsök (1) Piros madár (3) piskóta (1) pizza (2) polenta (1) praktikák (1) prosztatapanaszok (1) puliszka (1) pünkösd (1) pünkösdirózsa (1) puri (1) quinoa (2) quinoapehely (1) r.makroszem (1) radicchio (1) radioaktív (1) rakottas (1) rakott kelkáposzta (1) Ranjeet Singh (1) rántott leves (1) rántott zöldség (1) râpèes (1) ratatuille (1) rebarbara (2) rebarbaraital (1) recept (3) relaxáció (2) Rémoulade (1) répa (2) répalé (1) répapástétom (1) répatorta (1) retek (4) reuma (2) ribizke (1) ribizli (1) Ridikül (1) rigó (1) rizs (6) rizsbukta (1) rizsfajták (1) rizsgombóc (1) rizskúra (2) rizsmiszóleves (1) rizspuding (1) rizst (1) rizstészta (4) rizs sütemény (1) rokfort (1) rozs (1) Rudolf Steiner (1) rukkola (1) ruta (1) salaktalanítás (2) saláta (11) salátakatáng (1) sárgabarack (1) sárgaborsóleves (1) sárgadinnye (1) sárgarépafőzelék (1) sátor (1) savanyítás (4) savanyú káposzta (3) Savarin (1) serpenyős alma (1) Sértések és sértődések (1) shiitake gomba (1) Shio-kombu (1) shoyuleves (1) (2) sodó (1) Soma Mamagésa (1) Sörkönyv (1) sóskaleves (1) soványság (1) spárga (1) spárgaleves (1) spenót (5) spiritualitás (2) sport (1) Stahl Judit (2) stangli (1) stressz (1) Streussel Kuchen (1) sugárfertőzés (3) sült tofu (1) súlygyarapodás (1) súlyprobléma (1) superfood (1) sushi (1) sütemény (2) sütőtök (6) sütőtökleves (1) Szalma Edit (1) szamóca (1) szamósza (2) Szécsi Noémi (1) szeder (2) szejtán (2) székely káposzta (1) szem (1) személyiség (1) szendvicskrém (2) szénhidrátok (1) szerelem (1) szervóra (1) szezámmag (2) szezámmagos vaj (1) szezámolaj (1) szezámsó (3) szezámvaj (1) szieszta (1) szilva (5) szilvaleves (1) szilvásgombóc (1) szilva fagylalt (1) Szögyal Rinpocse (2) szója (5) szójabab (4) szójababkrém (2) szójaszósz (1) szójatej (1) szójatejbe rizs (1) szója tej (2) szokások (1) szőlő (2) szőlőlevél (1) szószok (1) sztrapacska (1) Szukák főztje (1) szusi (7) tabuli (1) tahin (4) tahinkrém (1) tahinöntet (1) tanfolyam (2) tápióka (1) tápiókagyöngy (1) tartósítás (4) tavaszi tekercs (1) tea (4) Tejeda Erika Anna (1) tejfokozó (1) tél (1) tempe (3) temperamentum (1) tempura (1) tengeri só (1) terhesség (3) természetes édesítő (1) természetgyógyászat (1) terrine (1) testsúly (1) tészta (3) Tibeti hagyomány (1) tócsni (1) tofu (20) tofumajonéz (1) tofupástétom (1) tofurántotta (1) tofus táska (1) tofutorta (1) tojás (1) töltike (1) tönköly (1) török édesség (1) török konyha (1) Tóth Vera (1) tudatos táplálkozás (1) tűlevél (1) turmixgép (1) túrógombóc (2) tűz (1) tűzrakás (1) uborka (5) uborkaleves (1) uborka saláta (1) ufóvér (1) újhagymás paradicsom (1) umeboshi (4) umeboshi szilva (1) útipatika (1) uzsonna (1) vadrizs (2) változás kora (3) vanília (1) várandósság (3) vargányagomba (2) Vegetáriánus Fesztivál (4) vers (5) virágevők (1) virágszirom (2) virágtea (2) vitaminital (1) vitaminok (9) víz (3) vizitorma (1) vöröskáposzta (3) wakame (4) waldorf (1) Weöres Sándor (1) zab (5) zabcibere (1) zabital (1) zabkása (1) zabkorpa (1) zabpehely (4) zabpehelykeksz (1) zacher (1) zeller (3) zöldbab (2) zöldborsó (1) zöldség (11) zöldséges fészek (1) zöldségleves (3) zöldségsaláta (1) zöldség saláta (1) zöld tea (1) zserbó (1) zsírégetés (1) zsírok (2) Címkefelhő

Friss kommentek

  • Makronauta: A kovászos uborka már kész, finom. Most érik a kovászos káposzta, jónak ígérkezik! Nektek hogy sik... (2017.07.07. 20:04) Savanyítás - természetesen
  • Makronauta: @Erich: Így igaz! Ne feledjük, hogy az algák ásványi anyag tartalma, például a vastartalma jelentő... (2017.04.10. 16:47) Moszatok, algák, tengeri zöldségek
  • Makronauta: @Hajdu Imre, Gombos Levente: a cikk végén található egy link, bele lehet olvasni a könyvbe és megr... (2017.01.11. 13:34) Önterjú*
  • Makronauta: @Rózsa Boros: Keresni, kísérletezni, ennek mindig van értelme! Köszönjük az ötletet. A káposzta me... (2017.01.07. 11:14) Savanyú káposztás bableves*
  • Makronauta: Egy mindig aktuális karácsonyi interjú - ajánlom szeretettel! (2016.12.20. 09:06) Az angyal megmutatja magát - mindenkinek másképp reagál

Wakame a szuperfogyasztó?

Újabban feltűnt egy szer, ami gyors és eredményes fogyást garantál még akkor is, ha nem változtatunk semmit étkezési és életmódbeli szokásainkon. „Megdöbbentő információk a méregtelenítésről” meg „Fogyókúra nélkül, örökre, gyors” – ilyenekkel kecsegtetik a készítmény fogyasztóit, amelynek alapja a wakame alga.

Egy a sok közül

Nem fogyasztottam még fogyasztószert. A keleti konyhában és a makrobiotikus alapanyagok közt is találunk tengeri zöldségeket. Élelmi értéküket az adja, hogy természetes ásványi anyag tartalmuk hamar felszívódik, lúgosítják a vért, méregtelenítenek, ezáltal fokozzák a kiválasztást, serkentik az emésztést, mindegyik fajtának egy kicsit más hatása erősebb. Egy szó, mint száz: fogyasztanak!

De a fogyasztás csak egy jótett a sok közül, amit például a wakame algának is köszönni lehet. Emellett ugyanis megszabadít egy sor civilizációs betegségtől - segít megelőzni azokat vagy a gyógyulást előmozdítja -, mint például a magas vérnyomást, az érelmeszesedést, az allergiákat, az arthritist, a reumát, az idegfájdalmakat, ezenkívül segít eltávolítani a szövetekből a túlzott húsfogyasztás, tejtermék- és cukorfogyasztás következtében felhalmozódott zsír és nyálkalerakódásokat.

Együnk algát!

Mit tartalmaz az alga? Teljes értékű ásványi agyag forrás: kálcium, foszfor, magnézium, vas, jód, nátrium. Vitaminforrás: A, B1, B12, C. Könnyen emészthető fehérjéket és szénhidrátokat.

A szárított algákat bioboltokban szerezhetjük be, a beszállítók garantálják, hogy ezek a termékek tiszta tengerekből, radioaktív sugárzásmentes területről származnak. A wakame azt jelenti, „fiatal kendő” – a tengerben vékony, finom, szinte selymes, hullámos zöld kendőre hasonlít, és ilyen lesz a levesben is. A megmosott, kb. 10 cm-s darab wakamét 10 percig hideg vízben áztatjuk, majd kis darabokra vágva főzelékbe, levesbe (pl. miszóleves) főzve fogyasztjuk. Így természetes állapotban minden nap magunkhoz veszünk egy kis fogyasztószert.

Én nem gondolom, hogy emellett bármit korlátlanul ehetünk, a kíméletes, megválogatott alapanyagokból készült fogások híve vagyok. A fogyás is akkor jó és hasznos, ha nem drasztikus, megfelelő ráhangolódás, testmozgás is kíséri, ha közben és utána is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

http://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr1003094820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Melania 2011.07.26. 21:54:30

Az algák lúgosító hatása garantált! Vasárnap ismét meggyőződtem róla. Egy nagy hagyományos családi ebéd és délutáni süteményezgetés után este égni kezdett a gyomrom. Nem akartam így lefeküdni, megettem egy fél Nori algalapot és a gyomorégés teljesen megszűnt. Máskor is tapasztaltam például utazásnál, amikor az ember össze vissza eszik és elrontja a gyomrát, az alga ásványi anyagaival rögtön segít. Az úti patikámba is szoktam tenni, csak ajánlani tudom.

Makronauta · http://makronauta.blog.hu 2011.07.27. 08:26:50

A tapasztalat a legjobb tanácsadó!:) Jó ötlet az úti patika kiegészítése, a széntabetta mellé befér a Nori alga is, ez a legegyszerűbb, csak úgy magában is el lehet rágcsálni egy-egy darabkát. Fejfájás, hányinger, tengeri betegség, másnaposság, hasmenés esetén nagyon hasznos. Hatására helyreáll a vér sav-lúg egyensúlya, ezáltal a közérzetünk helyrebillen. Ugyanezt teszi az umeboshi szilva, ebből elég egy felet lassan elszopogatni. Aki még nem kóstolta, készüljön fel rá, hogy hirtelen nagyon sós ízű, de aztán általában mindenkinek ízlik. Az algákat érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe, de legalább hetente 2-3 alkalommal, levesbe, zöldségételbe, főzelékbe tegyünk, ahogy a cikkben leírtam.